Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
21.12.2018

«З журбою радість обнялись…»

Святкове виїзне засідання у день святого Миколая Центр культури української мови ім. О. Гончара відзначив у міській бібліотеці. Його присвятили, зокрема, творчості лірика Олександра Олеся (Олександра Івановича Кандиби), якому виповнилося 140 років від дня народження.

Захід розпочався з перегляду біографічного фільму про життєвий шлях співця «Чарів ночі», представленням дитячої поезії, інтимної лірики студентом ФЕФ Євгенієм Калабіним і студенткою ГРФ Анастасією Піньковською. Вони майстерно передали почуття закоханості поета і його дружини, їх лагідні почуття до сина Олега, відомого усім знавцям української літератури під псевдонімом О. Ольжич.

Літературознавець Костянтин Дуб підбив підсумки наукових аналізів поезій Олександра Олеся, відзначаючи домінанти його стилю.
«Сміються, плачуть солов’ї, і б’ють піснями в груди…» прозвучало в натхненному виконанні Ангеліни Великої і Антоніни Матвієнко (у запису).

До виступів долучилися і учні ЗОШ № 21 м. Дніпро на чолі з учителем української мови і літератури Юлією Віннік.
Учні також підготували музичний подарунок, заспівавши пісні на слова О.Олеся .

Розчулені щирістю, красою слова, мелодійністю поезій ми об’єдналися, щоб вкотре ствердити: Олесь дарує глибокі емоції, надихає любити світ і людей.


Творчий колектив Центру культури української мови ім. О. Гончара

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт