Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
19.12.2018

ПРОМИСЛОВИЙ ДИЗАЙН – ВИМІР СУЧАСНОСТІ

Міркуючи, як зробити світ навколо себе краще та мріючи про розвиток країни, колектив кафедри ОКММ особливу увагу звертає на гармонійне виховання та якісне навчання молоді. 

Викладачі та студенти спеціалізації «Промислова естетика та сертифікація виробничого обладнання» спеціальності 132 Матеріалознавство кафедри ОКММ відвідали виставку «Dnipropetrovsk region Industrial Design», youtu.be/o64UAeDUnYU що відкрилася в Музеї українського живопису. 
«Dnipropetrovsk region Industrial Design» – це спільний проект Дніпропетровської облдержадміністрації та Музею українського живопису в Дніпрі. На виставці представлені роботи як початківців дизайнерів і архітекторів, так і майстрів «з ім'ям».
Мета виставки - об'єднати студентів, провідних дніпровських дизайнерів і архітекторів, створити активну платформу для розвитку промислового дизайну в регіоні, а також сприяти співробітництву між молодими митцями. «Таким чином ми даємо промисловим дизайнерам можливість заявити про себе, продемонструвати власні досягнення та ідеї», - розповідає куратор проекту Ганна Лимар.
Ця виставка не тільки шанс для дизайнерів показати свої таланти, вона також служить платформою, на якій можуть взаємодіяти студенти та провідні дизайнери Дніпра. Також це хороша можливість для дніпрян познайомитися з місцевими творцями. Проекти, представлені на виставці, мають не тільки привабливий зовнішній вигляд, але й можуть істотно змінити життя людей.

Кожен день, самі того не підозрюючи, ми стикаємося з сотнею прикладів промислового дизайну. Такими предметами є велика частина речей, які нас оточують. Від транспорту, в якому щоранку доводиться добиратися на роботу, до хліба, що купується ввечері в магазині.
Серед експонатів виставки представлені годинники на будь-який смак, ігрові майданчики, які можна побачити в лікарнях області, кімнату для реабілітації дітей з неврологічними проблемами, зупинки громадського транспорту, лавки незвичайної форми, різноманітні упаковки, елементи фірмового стилю, необхідні дрібниці для дому.
В рамках виставки проводилися лекції та майстер класи, де фахівці ділилися з відвідувачами корисними навичками та досвідом.
Завдання дизайну сьогодні це в першу чергу якість і практичність. Предмет, який розробляється, повинен відповідати всім потребам замовника. Але крім цього дуже важливим елементом є естетична складова. Це і є сенсом роботи дизайнера: зробити предмети не тільки функціональними, але і візуально приємними.
Аналогічна задача стоїть сьогодні перед магістрами спеціалізації «Промислова естетика та сертифікація виробничого обладнання» спеціальності 132 Матеріалознавство. В рамках кваліфікаційної роботи вони повинні продемонструвати функціональний прилад, який має естетично привабливий зовнішній вигляд і максимально адаптований до сфери використання. Запропонований захід, як елемент освітнього процесу, студенти сприйняли із захопленням та розумінням користі для їх подальшої діяльності. 
Відвідування подібних заходів розвиває у студентів і викладачів можливість естетичного сприйняття візуальної інформації, надихає та зароджує творчий задум для подальшої діяльності. 
Під враженнями від виставки кожен для себе спроектував план дій розвитку виниклих ідей і професійних задумок у сфері промислового дизайну.


Тетяна Письменкова

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт