Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
12.11.2018

На скайп-зв’язку «Слобожанська беседа - 11»

З нагоди Дня української писемності та мови викладачі кафедри філології та мовної комунікації НТУ «Дніпровська політехніка» взяли участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції «Слобожанська беседа - 11». Лінгвістика тексту і вивчення української ментальності, проведення якої ініційоване кафедрою української філології та загального мовознавства Луганського національного університету імені Т.Г.Шевченка (м. Старобільськ). 

Науковці обговорювали актуальні питання мовознавства, проаналізували мовленнєву креативність комунікантів, висвітлили роль інформаційного простору у формуванні культури та організацію навчально-комунікативного простору в умовах білінгвізму. 
Участь у конференції взяли освітяни зі всієї України. Через скайп-зв’язок мали нагоду послухати виступ «Актуальні аспекти вивчення діалектного тексту» – доктора філологічних наук, професора, завідувача кафедри української філології та загального мовознавства Катерини Глуховцевої. (м. Старобільськ)
До пленарного засідання із доповіддю «Структура автобіографічної пам’яті в щоденниковому дискурсі» долучилася завідувач кафедри філології та мовної комунікації Світлана Ігнатьєва (м.Дніпро).
Професор Валентина Біляцька, доцент кафедри Ірина Цюп’як, старший викладач Наталія Костюк привітали учасників конференції з Днем писемності та мови. 
На завершення скайп-зв’язку письменниця Леся Степовичка щедро подарувала учасникам «Слобожанської беседи - 11» свої поетичні рядки. 

Науково-лінгвістичний зв'язок з Луганським національним університетом імені Т.Г.Шевченка має давню історію. Вчені-мовознавці неодноразово брали участь у Всеукраїнських Гончарівських читаннях у Дніпровській політехніці. Водночас наші науковці були учасниками конференцій, круглих столів, наукових симпозіумів і семінарів, які проводились у Луганському університеті імені Т.Г. Шевченка. І цей зв'язок – зв'язок зі святом добрих людей, справжніх вчених-мовознавців, людей, залюблених у світ слова, його значення і любові триває. 


Творчий колектив кафедри філології та мовної комунікації

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт