Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
17.10.2018

Привітали, згадали, вшанували!

В НТУ «Дніпровська політехніка» відбулась зустріч до Дня Захисника України. Захід об’єднав у 104 аудиторії багато гостей, студентів і співробітників нашого університету.

До слова запросили доцента кафедри історії і політичної теорії Павла Чорнобая, який розповів про значення назви свята Покрови й повідав цікаві факти з історії та народні прикмети. 
Проникливою і емоційною промовою вразила присутніх Леся Степовичка, провідний фахівець Центру культури української мови ім. Олеся Гончара. Письменниця розповіла про учасників і ветеранів АТО та студентів-воїнів нашого університету. До речі, Леся Степовичка наразі працює над новою книгою, присвяченою студентам НТУ «Дніпровська політехніка», хто мужньо захищав і захищає нашу державу на Сході. Як завжди, творчий підхід до виступу – це запорука успіху. Письменниця прочитала неймовірний вірш Бориса Гуменюка «Чи знаєте ви, як народжуються солдати» та власний переклад українською вірша Олександра Вертинського «То, что я должен сказать». Звучали й авторські рядки Лесі Степовички. 
З теплим словом до присутніх звернулись: проректор НТУ «Дніпровська політехніка» Юрій Хоменко; завідувач кафедри військової підготовки, полковник Микола Кондратюк; аспірант кафедри геології та розвідки родовищ корисних копалин, студент кафедри військової підготовки Микола Науменко.

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять військовослужбовців та добровольців, які загинули захищаючи Україну.
Серед загиблих солдатів війни на Сході є одне ім’я, яке для нашого університету стало уособленням світлого подвигу, чистої молодої душі і нашої скорботи. Дмитро Решетняк - випускник кафедри геофізики та кафедри військової підготовки, активний учасник життя університету… просто білявий хлопець з великими і такими світлими надіями на майбутнє. Після отриманого поранення поблизу селища Піски Донецької області 18 лютого 2016 року його серце зупинилося. Лейтенанту Збройних сил України Дмитру Решетняку було лише 23 роки! Про життя героя розповіла Наталя Вітрук, працівник бібліотеки НТУ «Дніпровська політехніка». 
Захід доповнювала виставка книг до Дня козацтва «Козацькому роду нема переводу».
До слова долучилася студентка факультету менеджменту Олеся Клявіна, вона зачитала свій вірш «Лист солдату».
На закінчення вокальний гурт «Обертон» подарував присутнім чудові пісні. 


ІАЦ НТУ «Дніпровська політехніка» 
Фото відеостудії «Юність»

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт