Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
04.06.2018

Розширюємо співпрацю з університетом Вітаутаса Великого


Професор НТУ «Дніпровська політехніка» Н. І. Штеменко взяла участь у Міжнародній науковій конференції з біомедичних наук «SmartBio» , що проходила в Університеті Вітаутаса Великого у м. Каунас

Університет Вітаутаса Великого (Vytautas Magnus University) - один з найпрестижніших навчальних закладів Литви, розташований в місті Каунас, який вважається другим за важливістю в країні після Вільнюса. Дата заснування - 1922 рік. Університет співпрацює з 360 вузами світу, в тому числі і за програмами двостороннього обміну. У вузі навчається понад 10,5 тисяч студентів, включаючи чимало іноземців. У структурі навчального закладу діє 10 факультетів, розташованих в 17 корпусах. 

На базі факультету природничих наук (декан професор Сауліус Міцкявічус) 2-5 травня 2018 року проводилася 2-га міжнародна наукова конференція з біо-медичних наук «SmartBio», на якій професор нашого університету Наталія Іванівна Штеменко зробила пленарну доповідь «Redox-Activated Nanobased Combinational Therapy with the Use of the Quadruple-Bonding Rhenium Compounds» (Редокс-активована комбінаційна терапія з використанням ренієвих сполук з почверним зв’язком). 

У конференції взяли участь вчені з 12 країн. Було організовано п’ять сесій, одна з яких відбулася в ботанічному саду Університету. одному з найстаріших у Європі, що має величезну колекцію тюльпанів і в цю пору року представляє собою мальовничу картину.

Наш університет має давні дружні відносини з Університетом Вітаутаса Великого. Цього року вони поширилися за рахунок контактів із кафедрою біохімії, завідувачка професор Ліна Радгінієнє. То ж є можливість виконувати наукові роботи на базі цієї кафедри, яка оснащена сучасним обладнанням для біохімічних і нано-технологічних досліджень. Тепер є домовленості про подвійне керівництво науковими роботами магістрів і аспірантів.

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт