Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
01.03.2018

Успішний Центр мовної підготовки – успішні випускники

В Центрі мовної підготовки традиційними є зустрічі зі студентами-учасниками програм обміну. Проводяться вони англійською мовою, завжди супроводжуються цікавими дискусіями і мотивують до особистісного розвитку слухачів Центру.

Особливо усіх вразила зустріч із здобувачем ступеня магістра Діаною Кульковою, яка навчається на фінансово-економічному факультеті. Чому – ви дізнаєтеся з її розповіді.

***

Ви давно бажаєте навчатися за кордоном, але не знаєте як? Не розумієте, як це правильно організувати так, щоб одночасно не залишити навчання в рідному Гірничому? Тоді я поділюся з вами своїм досвідом!

Мене звуть Діана Кулькова. Зараз я навчаюся в магістратурі за спеціальністю «Економічна кібернетика» в ДВНЗ «НГУ», а по-новому - в НТУ «Дніпровська політехніка». Кілька днів тому я повернулася з Польщі, де була учасником програми обміну студентами Erasmus+, яка тривала півроку. Ця програма європейського фонду дає можливість активним, розумним та прогресивним студентам залучитися на певний час до навчання у певних ВУЗах Європи.

Цікаво? Авжеж. 

Крім того, Erasmus fund допомагає студентам різних країн навчатися не тільки безкоштовно, а й отримувати стипендію. Я проходила стажування у місті Вроцлав, а мій навчальний заклад, який має домовленості з НГУ, називається «Вища Школа Банкова». Цей університет дуже привітно зустрічав студентів з усього світу. Наша група була інтернаціональна, бо складалася з гостей з України, Нідерландів, США, Франції, Іспанії, Італії, Португалії та Туреччини. Це був неймовірний досвід для мене, адже кожен студент привіз часточку своєї культури, норми освіти та соціального життя.

Міжнародний департамент приймаючого університету піклувався не тільки про нашу освіту, а й про дозвілля. Нас регулярно запрошували на різні тематичні вечори зустрічей, де ми частували один одного своїми національними стравами, грали в інтерактивні ігри та брали участь в інтелектуальних конкурсах. Щодо останнього, до речі, я зайняла перше місце, отримала сертифікат переможця й отримала приємні подарунки.

З приводу цього хочу сказати, що українські студенти у цьому ВНЗ часто показуюсь найкращі результати і мають повагу зі сторони адміністрації. Тож не бійтеся, що ви «замало знаєте» чи чогось «не зможете». Програма побудована таким чином, що всі студенти почувають себе комфортно і невимушено. Треба тільки спробувати, і все вийде!

Навчання трохи відрізняється від норм, прийнятих в Україні. Наприклад, на лекціях не потрібно писати конспекти. Головна мета: уважно слухати і брати активну участь в усіх дискусіях і спеціальних іграх. Мені це дуже сподобалося, більшість матеріалу дійсно цікава і сумувати не доводилося нікому.

А тепер розкажу про мову викладання. Вирішила включити цю частину після всього вищенаведеного, щоб не лякати з самого початку. Тепер, коли ви довідалися, що це зовсім «не лячно», скажу про викладання. Всі предмети викладаються англійською мовою, отже ваш рівень підготовки має складати не менше В2. Але на власному досвіді я переконалася, що це не важко, коли адаптуєшся. Всі викладачі розмовляють у середньому темпі та дуже чітко. Тож я легко сприймала на слух їх пояснення.

Домашні завдання теж потрібно виконувати іноземною мові. Зазвичай, це різні цікаві проекти та доповіді. Хочу зазначити, що більшість знань, які я там отримала, дуже практичні для майбутнього життя. Наприклад, на одній з лекцій нам запропонували відвідати справжній ярмарок роботодавців. Там були представники різних банків та фірм. Ми підготували резюме, пройшли тренінг на тему «як поводити себе на співбесіді» і таким чином представляли себе роботодавцям. Наприклад, мною зацікавилася компанія IBM, яка пропонувала пройти наступний крок відбору, бо співбесіда пройшла бездоганно. Але я, на жаль, відмовилася, необхідно захистити дипломну магістерську роботу в нашому Університеті. Та, можливо, все ще попереду!

Життя у Вроцлаві дуже цікаве. Це велике студентське місто, яке поєднало в собі надзвичайні архітектурні здобутки Європи і сучасний стиль життя молоді. Тож там приємно і навчатися, і розважатися, і просто розглядати красу навколо себе, яка розливається по кожному провулку.

Якщо у вас є бажання подорожувати за межамии Вроцлава, то це також дуже легко. Одного разу міжнародний департамент організував нам поїздку в гори Карпач, де ми підіймалися пішки по мальовничим лісам, фотографувалися біля водоспаду і озер. Ця поїздка об’єднала нас в одну команду, тому навчатися разом було легко і приємно.

Після поїздки у гори ми хотіли продовжити подорожування. Чудовою новиною для нас стало те, що Еразмус фонд покриває 2000 злотих на поїздку, якщо ми самі все організовуємо, купуємо заздалегідь квитки, бронюємо житло і складаємо культурний маршрут. Ми скористалися цією можливістю і відвідали так Варшаву.

Також я з друзями об’їздила всі маленькі містечка біля Вроцлава, Краків і навіть Прагу. Білети за кордон у Європі коштують доступно для студентів. Наприклад, можна придбати квиток на літак до Парижу всього за 40 злт (300 грн). Тож всі шляхи відкриті для нас!

Ще можу додати, що цю поїздку я ніколи не забуду. Вона була цікавою, продуктивною і надзвичайно корисною. Я значно покращила свій рівень англійської, отримала багато знать з приводу економіки, досвід самостійного подорожування світом та знайшла справжніх друзів.

Якщо ви давно бажаєте відправитися у подібну подорож, але щось вам заважає…То відкиньте всі сумніви! Воно того варте. Ваше життя зміниться після такої поїздки, і я сподіваюся, однозначно на краще.

Діана Кулькова


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт