Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
17.01.2018

До 100-річчя Олеся Гончара

Та, що зіткана з любові…

(У гостях у Валентини Гончар)

Творчий колектив Центру культури української мови  імені Олеся Гончара спільно з громадськістюпродовжує  підготовку до урочистостей столітнього ювілею класика української літератури – Олеся Гончара.

У гостях у Валентини Данилівни Гончар побували директор та координатор роботи Центру культури української мови імені Олеся Гончара Ірина Цюп’як і Світлана Ігнатьєва.

Дружина письменника-класика люб’язно зголосилася відповісти на важливі запитання, пов’язані з постаттю Олеся Терентійовича та поділитися спогадами про нього.

Валентина Данилівна розповіла про своє знайомство з майбутнім письменником у далекому 1946 році, про щирість юнацьких почуттів і творчі плани на майбутнє.

Згадували про улюблені романи «Тронку», «Твою зорю», «Таврію», наголошуючи на їхній актуальності для молоді.

Валентина Данилівна добрим теплим словом привітала майбутніх учасників Всеукраїнських Гончарівських читань. Словами подяки за тривалу співпрацю та міцну дружбу звернулася вона до Геннадія Григоровича Півняка.

Повною несподіванкою для Ірини Цюп’як став лист її батька Костянтина Семеновича Дуба до Олеся Гончара. Тоді 35-річний науковець написав листа з проханням про відгук на його дисертацію. Відповідь на лист зберігається у домашньому архіві літературознавця, а ось сам лист несподівано знайшовся в  архіві  Валентини Гончар і був переданий автору.

На завершення зустрічі за кавою  Валентина  Данилівна Гончар передала вітання міцній гірничій родині та усім пошановувачам Гончарового слова.

фото.png


Творчий колектив Центру культури української мови імені Олеся Гончара


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт