Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
02.11.2017

Воркшоп з практичної геології для школярів

У нашому університеті відбувся практичний семінар (workshop) для юних туристів-школярів.

У рамках угоди про співпрацю з Національним гірничим університетом відбувся практичний семінар (workshop) для юних туристів-школярів з Дніпропетровського дитячо-юнацького центру міжнародного співробітництва. Тема семінару «Елементи практичної геології в туристсько-краєзнавчій роботі», на наш погляд, виявилася цікавою. 

Учні ознайомились з порядком визначення корисних компонентів гірських порід, горючих корисних копали. Оволодівали навичками визначення: руд за допомогою бінокулярного мікроскопа та радіоактивності гірських порід за допомогою радіометру, мінеральних вод і їхнього хімічного складу, поперечного розрізу водного потоку шляхом виміру глибин, середньої швидкості потоку на певній ділянці місцевості, – тобто з багатьма корисними знаннями і уміннями, що можуть знадобитися під час туристичних маршрутів. 
До того ж, це практична сторона знань, які у теоретичному виді подаються під час викладання географії за шкільною програмою. Сподіваємося, що отримані навички будуть у нагоді при складанні ЗНО. 

На сторінці сайту Дніпропетровського дитячо-юнацького центру міжнародного співробітництва можна побачити, чи сподобався захід школярам. 

Семінар проведено з метою реалізації обласного проекту з розвитку геотуризму серед учнівської молоді Дніпропетровської області. 


Сергій Шевченко,
завідувач кафедри загальної та структурної геології


Фото відеостудії «Юність»

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт