Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
11.07.2017

Учителем школа стоїть…

Сьогодні у Центрі культури української мови імені Олеся Гончара у рамках співпраці з Дніпровським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти відбулася зустріч з групою вчителів української мови та літератури Дніпропетровської області під керівництвом методиста української мови та літератури кафедри гуманітарної освіти Лідії Іванівни Піскорської. 

Гостинно зустріли вчителів координатор роботи Центру Світлана Ігнатьєва та директор Центру Ірина Цюп’як. 


Учителі мали нагоду на власні очі познайомитись з роботою Центру культури української мови імені Олеся Гончара, почути й доторкнутись до таїни Олесевого слова у лекції «Олесь Гончар і Придніпров’я» , прочитаною Світланою Ігнатьєвою. Лекторка відзначила важливість виховання людини високого інтелекту, оскільки учорашні красиві й емоційні учні сьогодні сядуть в студентські аудиторії для того, щоб завтра стати справжніми інженерами, які будуть розбудовувати нашу державу. А відповідати часу можна тільки поєднуючи технічну освіту з гуманітарною складовою. 






Щире, правдиве слово Олеся Гончара допомагає глибоко осягнути літературні процеси другої половини двадцятого століття.


Сумну дату від дня смерті класика української літератури – 14 липня – вчителі вшанували хвилиною мовчання і запаленою Свічкою пам’яті. 


Надовго залишаться в душах вчителів пророчі слова Олеся Гончара, якими закінчилась зустріч з педагогами : «Слава тому вчителеві, який на все життя прищеплює юному серцю любов до художнього твору, до його правди, до його краси!» 

Фото відеостудії «Юність»
ІАЦ НГУ

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт