Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
25.11.2016

Другий тренінг міжнародного проекту

22-25 листопада 2016 року, в Національному гірничому університеті проходив другий тренінг із застосування Методології для хвостосховищ. Цей тренінг проводився в рамках проекту «Підвищення рівня знань серед студентів і викладачів з безпеки хвостосховищ та перший законодавчий огляд в Україні», що реалізується в нашому університеті за підтримки Німецького відомства з охорони навколишнього середовища. У тренінгу взяли участь студенти та викладачі чотирьох університетів м. Дніпро, представники компетентних органів та місцевої влади у галузі екологічної безпеки та питань, пов’язаних з експлуатацією хвостосховищ. Перший тренінг в рамках проекту відбувся в НГУ 3-7 жовтня 2016 р. http://www.nmu.org.ua/ua/content/news/?ELEMENT_ID=19928

З вітальним словом на першому засіданні до учасників звернувся проректор Державного ВНЗ «Національний гірничий університет» з міжнародних зв’язків проф. О.М. Шашенко, який підкреслив виключну важливість проекту для підготовки кваліфікованих фахівців у галузі екологічної безпеки, особливо з урахуванням реалій України, де накопичено мільярди тонн відходів гірничодобувної та інших галузей промисловості. 














Метою тренінгу було поглиблення знань студентів, отриманих ними на першому тренінгу, щодо безпеки хвостосховищ у контексті світового та українського досвіду, європейських стандартів; навчання студентів з університетів-учасників практичному застосуванню методології підвищення безпеки хвостосховищ на основі контрольних списків, що була розроблена за участю міжнародних експертів у попередні роки.














З презентаціями, що стосувалися різних аспектів безпеки хвостосховищ виступили члени української команду проекту: проф. Рудаков Д.В., проф. Шматков Г.Г., Ніколаєва І.О., Охотник К.К., Омельяненко Т.Л. Завгородня Т.В.


Команди студентів – учасників тренінгу з чотирьох університетів на основі оцінювання безпеки хвостосховища Придніпровської ТЕС, яке відвідали під час першого тренінгу, виступили з презентаціями, в яких представили пропозиції з підвищення безпеки об’єкта на основі вивченої методики та власне бачення перспектив поліпшення його екологічного стану.

В рамках проекту студенти отримали завдання пройти он-лайн курс з менеджменту аварійних ситуацій на промислових об’єктах, розроблений Екологічним департаментом Європейської Економічної Комісії ООН.

Підведення підсумків проекту планується на травень 2017 р.


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт