Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
12.06.2017

Студент ФІТ став переможцем у конкурсі есе

У конкурсі есе на тему «Україна – європейська держава», що проводила Рада студентів Національного гірничого університету, студент ФІТ Роман Ситник став переможцем. За умовами конкурсу подаємо цей міні-твір.


         Шлях України до європейської сім'ї - це дорога України додому.

Україна з самого початку свого зародження була складовою частиною європейської цивілізації. Київська Русь була впливовою державою на карті Європи, а князь Ярослав Мудрий видавав своїх дочок за європейських монархів. Поріднитися з київським князем вважалося за честь. Також мало хто знає, що правителів Галицько-Волинського князівства, спадкоємця Русі Київської, з середини XIII століття Папа Римський наділяв титулом "Король Русі".

Сьогодні Україна вірить в єдину Європу навіть більше самої Європи. Але незважаючи на те, що ментальність українців завжди була європейською, нам може знадобитися ще чимало часу, щоб повністю влитися в європейське суспільство. Це досить довгий шлях, який долається лише крок за кроком. Наші сусіди його пройшли також не за один рік. Варто пам'ятати, що шлях України до європейської спільноти - це дорога України додому.

Свідомість українців змінюється, хоча і не так швидко як цього хотілося. Вже сьогодні я помічаю, що люди починають відчувати свою відповідальність за чистоту і порядок свого будинку, під'їзду, двору і намагаються приводити їх до ладу, не чекаючи "вказівки зверху" від президента або ЖКГ. Ось одна з рис "європейськості". Порухи в цьому напрямку, на мою думку, активізували деякі реформи децентралізації. Та багато змін не можна побачити "прямо зараз", люди відчують їх тільки з часом.

Я впевнений, що в майбутньому ми зможемо побачити Україну рівноправним членом європейської спільноти. Головне продовжувати йти до цієї мети - повернення до європейського дому.

Роман Ситник, студент групи ПІіт-15-1, ФІТ


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт