Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
02.06.2017

Навчально-пізнавальна екскурсійна подорож іноземних студентів НГУ на «острів свободи України»

Першого червня 2017 року іноземні студенти НГУ з Монголії, Зімбабве, Гвінеї, Демократичної республіки Конго, Палестини і Туркменістану відвідали знаменитий острів слави козаків і Запорізької Січі Хортицю для проведення навчального заняття з дисципліни «Українська мова як іноземна».


Статус «острів свободи України» по праву належить Хортиці, адже саме з цього місця закладався «фундамент» незалежності України. Це унікальне місце входить до «7 чудес України». На Дніпрі немає острова рівного Хортиці ні за величиною, ні за красою, ні за цінністю природних та історичних пам'яток, ні за силою сакральної енергетики.


Пішохідна екскурсія по Хортиці з відвідуванням історико-культурного комплексу «Запорізька Січ» розкрила період в історії «острова свободи України», пов'язаний із російсько-турецькою війною 1735-1739 років. Іноземні студенти оглянули Кош і Передмістя козацької столиці, дізналися про пороховий льох, школу джур, курені та Покровську церкву.









Особливо вразив іноземних студентів виступ січових козаків. Це спільний проект національного заповідника острів Хортиця та громадської організації «Козацький герц». Січові козаки продемонстрували володіння різними видами козацької зброї (бій на шаблях, списах) як у пішому так і в кінному строю, а також перевірили на сміливість бажаючих.









Іноземні туристи, скуштувавши козацький куліш і український борщ, оглянули плотину ДНІПРОГЕСУ, а потім відвідали музей ретро-техніки «Фаетон». Велику цікавість викликала колекція ретро авто, яка, за словами гіда, постійно оновлюється.









Звісно, що за один день усього не побачиш, тому ми обов'язково повернемося до Запорізького краю в майбутньому.


Інформація надана кафедрою іноземних мов НГУ


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт