Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
18.05.2017

Гірничий у вишиванках

Є така традиція в українців у третій четвер травня одягати свої вишиванки. Скажіть, яка ще нація в світі так зворушливо ставиться до оберегів своїх пращурів? Хто ще в світі, окрім українців, так осучаснив національне вбрання, зробив його трендом, кодом нації і використовує його в повсякденному житті?



Так, ми - українці - єдині в світі пишаємося НАШОЮ ВИШИВАНКОЮ! Тому і святкуємо День вишиванки - як символ приналежності до роду та нації, ознаку українськості, яка вирізняє українця у багатомірному, багатовбраному глобалізованому світі.






Вишиванка – це не тільки елемент одягу та атрибут патріотичного кітчу – це дещо більше, святе, духовне – генетична пам’ять, у якій зашифрований особливий код нації.























Сьогодні вишиванка «перебралась» із бабусиних скринь у гардероби українських модників і стала трендом номер один в повсякденних комплектах одягу. Вишиті сорочки перестали бути музейними експонатами, українці із задоволенням виходять на вулиці у вишитому вбранні.








У Національному гірничому університеті цю українську традицію підтримують як викладачі, так і студенти. Сьогодні, 18 травня, коли в НГУ відбувався Фестиваль науки, вишиванки учасників доповнили це свято сучасної української науки різнобарв'ям яскравих кольорів і чуттям єдиної родини.








Як годиться, за давніми українськими традиціями: коли ти одягаєш вишиванку - ти посміхаєшся і даруєш людям гарний настрій. А хіба можна не дарувати посмішку, коли ти бачиш таку красу, від якої теплішає на душі, добрішає на серці і світлішає навкруги.


Тож наші кореспонденти спостерігали і насолоджувалися, як у Гірничому у День вишиванки посміхалися, єдналися і продовжували НАРОДНЕ СВЯТО. І в цьому ми, українці, неповторні й унікальні! Бо наша вишиванка – це душа українського народу, нездоланний дух, традиція і оберіг.











Фото відеостудії «Юність»

ІАЦ НГУ


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт