Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
01.12.2016

«Україно, я люблю тебе!»

Сьогодні в культурно-освітньому центрі НГУ відзначили 90-річчя кафедри військової підготовки Національного гірничого університету – єдиної на Дніпропетровщині. Підготовка, яку проходять на ній майбутні офіцери запасу, професійна і всебічна. Студенти кафедри переймають досвід від ветеранів Другої світової війни й АТО. Тож хлопці й дівчата надзвичайно мотивовані патріоти України, які завжди готові боронити свою державу.


Завідувач кафедри військової підготовки НГУ, полковник Микола Кондратюк у своєму вступному слові зробив екскурс в історію однієї з найстаріших кафедр України. За роки її існування тут навчалися і отримали офіцерське звання понад 30 тисяч, а за час незалежності України - більше 7, 5 тисяч висококваліфікованих офіцерів. Останні 19 років кафедра осучаснюється і випрацьовує нові методи навчання під керівництвом полковника Кондратюка.


Випускники кафедри військової підготовки НГУ стали на захист України. В день 90-річчя кафедри її студенти почули тих, хто пройшов через біль війни і з честю повернувся у мирне життя – Олексія Ангеловського, викладачів НГУ Дмитра Кошку й Івана Начовного. У їх вітальних словах не було метафор, чоловіки привітали Україну з тим, що у Дніпрі існує потужна кафедра, яка готує офіцерів, здатних захистити територіальну цілісність України і наш народ.


Зазначимо, що кафедра військової підготовки НГУ свого часу продовжила свою діяльність завдяки зусиллям ректора НГУ, академіка НАН України Геннадій Півняк. Коли стояло питання про ліквідацію кафедр військового профілю, він відстояв позицію університету щодо підготовки захисників України.

– Сьогодні технічне оснащення кафедри військової підготовки є одним з найкращих в Україні, - зазначив у своєму виступі ректор НГУ Геннадій Півняк. – Своїм студентам ми надаємо унікальну можливість пройти професійну військову підготовку. До того ж, наші випускники – це особистості з загартованим характером, якими ми пишаємось і завжди сприяємо їх справам.











Викладачів, співробітників і студентів кафедри військової підготовки НГУ ректор відзначив нагородами. До речі, зал особливо вітав ветеранів Другої світової війни, які передають досвід молодому поколінню: навчальний майстер Яків Борисович Марк і завідувач лабораторією Андріан Костянтинович Терентьєв.










З ювілеєм кафедри військової підготовки НГУ також привітали голова профкому Валерій Сало і студент НГУ Роман Димура. Сюрприз для гостей свята чекав у фіналі урочистої частини – виступ п’ятого військового оркестру штабу військ оперативного командування «СХІД» м. Дніпро.









Професійність, артистичність, оригінальні аранжування, багатство сольних музичних соло і харизма начальника оркестру – військового диригента, капітана Олександра Жарія завоювали прихильників і в Національному гірничому університеті. Незабутнє виконання пісень від соліста Руслана Герасименка і соло на блок-флейті Богдана Жарія викликали овації. Жива музика і щирість військових артистів створило особливий настрій. Зі сцени звучали композиції «We will survive», «Watermelon man», «Біля Чорного моря», пісні «Армія з народом», «Соколята», «Патріоти України» і пісня-зізнання «Україно, я люблю тебе!». Ця пісня якнайкраще передала головне почуття, яке керує діяльністю військової кафедри НГУ протягом 90 років.


ІАЦ НГУ

Відеостудія "Юність" НГУ 


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт