Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
24.11.2016

Наші - найкращі


П’ятьом молодим вченим Дніпропетровщини присуджено премії Президента України


Президент Петро Порошенко присудив премії молодим вченим. Серед найкращих – двоє науковців Національного гірничого університету та троє – Придніпровської державної академії будівництва та архітектури. Усього преміями відзначили 94 молодих вчених України в галузі науки та техніки. Про це повідомили в департаменті освіти і науки Дніпропетровської ОДА. 

П’ятеро молодих вчених Дніпропетровщини стали володарями президентської премії. Двоє з них – з Національного гірничого університету, троє – з Придніпровської державної академії будівництва та архітектури. 

У Національному гірничому університеті вітають кандидатів технічних наук Василя Лозинського та Павла Саїка. Вони отримали винагороду за роботу «Наукове обґрунтування технології відпрацювання тонких вугільних пластів свердловинною підземною газифікацією».

Автори визначили оптимальні параметри роботи підземного обладнання, а також дали практичні рекомендації раціонального відпрацювання запасів вугілля. Очікувана економія від розробки – близько 115 тис. грн. щомісяця.

Президент України преміював також кандидатів технічних наук Придніпровської державної академії будівництва та архітектури Максима Колеснікова, Ольгу Лихачову та Віталія Марченка. Найвищої оцінки удостоєна робота співавторів – «Нелінійне деформування і випучування поздовжньо стиснутих циліндричних оболонок з істотно вираженим неоднорідним напружено-деформованим станом». 

«Це теоретичне наукове дослідження. Його ми виконували в рамках міжнародного гранту спільно з одним з університетів Західної Німеччини. Подавали роботу на конкурс й минулого року, однак не перемогли. Цьогоріч удача посміхнулася. Президентська премія – це престижно і приємно. Працівникам нашої академії її присуджено вперше. Нагорода свідчить про визнання наукових розробок на національному рівні», – зауважила Ольга Лихачова. 
Усього преміями відзначено 94 молодих вчених України в галузі науки та техніки.


Департамент освіти і науки Дніпропетровської ОДА

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт