Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
18.11.2016

Літературні скарби Наталії Дев’ятко

До Центру культури української мови імені Олеся Гончара на зустріч зі студентами завітали український прозаїк, перекладач, журналіст, літературний критик Наталія Дев’ятко та українська письменниця, лауреат премії ім. В. Підмогильного Еліна Заржицька.


Таке спілкування вкрай потрібне молоді, яка вже сьогодні формує майбутнє, а його не можна уявити без культурно-мистецької й літературної освіченості студентів.









Організатори зустрічі професор Світлана Ігнатьєва, доцент Ірина Цюп’як та ст. викладач Наталя Костюк за допомогою завідувачки канцелярії НГУ й одночасно дизайнера-аматора Любові Лупацій підготували невеличкий сюрприз для гостей у вигляді інсталяції на морську тематику, бо ж тема моря присутня у творчості Наталії Дев’ятко.


Діалог молодої, але надзвичайно талановитої особистості зі студентами розширив їх світогляд, розбудив цікавість до книги, оточуючого світу. Творча майстерня Наталії різнопланова. Вона прозаїк і поет, журналіст і перекладач, літературний критик і громадський діяч, крім того озвучує мультфільми.


Але аудиторія більше зосередилась на літературних творах Наталії Дев’ятко. Звичайно, романтична тематика її книг і такі ж назви не можуть не зацікавити молодого читача – «Скарби Примарних островів. Карта і компас», «Злато Сонця, синь Води», „Кохана Пустельного Вітру“, «Шлях за виднокрай»…













Студентам було цікаво дізнатися, як народжувалися казкові й романтичні образи, яка різниця між фентезі й фантастикою та інші моменти. Наталія відповідала незаангажовано, доступно. У залі склалася невимушена, світла атмосфера, яку доповнила розповідь про молоду авторку відома письменниця Еліна Заржицька. З таким творчим зарядом пройшов день у всіх, хто доторкнувся до таїни письменницької майстерні.


ІАЦ НГУ

Фото відеостудії «Юність»


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт