Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
20.10.2016

Всеперемагаюча любов

У кожної людини своя неповторна доля. У одних вона – безкінечні випробування, в інших –безхмарна і щаслива. Але людина проживає своє особисте життя зі своїми особливостями та неповторністю. Кожен прийшов в цей світ, аби пройти свій шлях, стати потрібною людиною й залишити після себе добрий слід. Але найголовніше в житті – стати Людиною. Що це означає? За будь-яких умов поводити себе цивілізовано, людяно, даруючи навкруги добро і милосердя, допомогу і підтримку, повагу і любов, вихованість та стриманість. 

Саме цієї теми торкалися студенти Національного гірничого університету під час творчої зустрічі «Всеперемагаюча любов». Університетська зала Центру культури української мови ім.О.Гочара вмить наповнилася юнаками та дівчатами, аби долучитися до вічної теми – всеперемагаючої любові. Слухали про силу духу, про працю над собою, про добро, про милосердя, співчуття… Цього жовтневого дня до молоді завітали незвичайні гості – з Полісся, з Рівненщини. Це відомий в Україні гурт «Ясени» та лауреат Всеукраїнських конкурсів , зовсім юний Богдан Прудкий (фортепіано). Університетські гості цього разу були надзвичайні – люди з особливими потребами, вадами зору. Але студенти, навіть, не помічали цього, обдарувували гостей щирими і теплими оплесками. Все відбувалося схвильовано до щему в серці. У залі лунали слова організатора зустрічі – старшого викладача Н.Г. Костюк про життя, про добро, про життєві заповіді та вчинки, про творчість, про музику… Саме в музиці гості знайшли сенс життя, музика наповнює їх змістом, дарує їм щастя від зустрічей з людьми. 



Талановиті виконавці наповнили залу музикою та співом. Зачаївши подих, студенти спостерігали, як маленького незрячого Богданчика підвели до фортепіано і вмить полилася чарівна музика у віртуозному виконанні підлітка. Неперевершена гра юного дарування зачарувала зал, всеперемагаюча любов наповнила всіх присутніх добром, теплотою, милосердям.
Гурт «Ясени» продовжив дивувати студентів, виконуючи українські пісні. Чоловіки з гурту були дуже щирими, одразу знайшли контакт з аудитрорією, причарували всіх майстерністю, співом, гумором й добротою. Звучали нескінченні оплески і від них на обличчях виконавців ставала ще щирішою посмішка й розкутіші рухи. Від імені всіх присутніх студентка НГУ Юлія Пєстова подарувала гостям вірш про місце музики в житті людини.


Це була особлива творчість особливих людей. Всеперемагаюча любов цієї зустрічі стала володаркою досконалого концерту й творчості незвичайних артистів з Рівненщини. Адже Творчість – засіб, за допомогою якого людина, спілкується з навколишнім середовищем, говорить те, що неможливо сказати словами, побачити або показати рухами. Ноти, звуки, мелодія …, - все це «слова» за допомогою яких творча людина розповідає, що в неї на душі, як вона бачить світ, що вона відчуває.


Феєричним було завершення зустрічі, лунали овації, гостей пригостили смачними гостинцями, але кожен побачив головне: якою сильною може бути людини, яка не здається на волю гірких обставин життя. Студенти Гірничого побачили на власні очі силу духу таких людей. Якщо у вас опускаються руки і немає сил підкорювати вершину, згадайте про людей з фізичними вадами. Назвати їх інвалідами просто язик не повертається. Незважаючи ні на що, вони домоглися успіху, показують усім нам приклад мужності, стійкості, навіть, героїзму. І коли опускаються руки і здається, що весь світ проти вас, згадайте про цих героїв і рухайтеся далі до своєї мрії.


P.S. Захід завершився. Але продовження тривало у кожного в серці: ми живемо серед людей і повинні доброзичливіше ставитися одне до одного. Треба навчитися зважати на думки і вчинки інших, уміти зрозуміти людину і вибачити її, бути дружелюбними, не робити іншим такого, чого б ти не хотів для себе. А для цього необхідно викоренити зі своїх сердець зверхність, байдужість, упередженість. І тоді вас — щирих, добрих, сердечних — будуть усі любити і поважати, і світ стане кращим! Цьому вчать студентів викладачі Національного гірничого університете. Цього дня всеперемагаюча любов показала студентам НГУ свою силу, а допомагали та натхненно готували цю зустріч-концерт: організатор – старший викладач Н.Г. Костюк, науковий координатор Центру культури української мови ім. О.Гончара професор С.І. Ігнатьєва, директор Центру культури української мови ім.О.Гончара, доцент І.К. Цюп’як та співробітник НГУ Регіна Івченко, яка підготувала прекрасну фотопрезентацію.


ІАЦ НГУ
Фото Євгена Ланевича, відеостудія «Юність»

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт