Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
03.07.2013

В НГУ стартувала вступна кампанія 2013 року

 У 2013 році абітурієнти мають право подати документи до 5 вищих навчальних закладів України і на 3 спеціальності в кожному з них (максимум 15 спеціальностей). Вступна кампанія 2013 розпочинається 1 липня. З цього дня вищі навчальні заклади України починають приймати від абітурієнтів документи для вступу.

Прийом документів від абітурієнтів, які для вступу на навчання мають проходити творчі конкурси у вишах, закінчується 20 липня. Творчі конкурси проводяться у декілька сесій з 11 липня по 31 липня 2013 року включно. Прийом документів від абітурієнтів, які мають складати вступні іспити у вузах, закінчується 20 липня. Вступні іспити проводяться з 21 липня по 31 липня 2013 року включно.Прийом документів від усіх інших абітурієнтів, які вступають до вузів України на підставі повної загальної середньої освіти і подають для вступу результати зовнішнього незалежного оцінювання, закінчується 31 липня 2013 року.Формування вузами рейтингового списку абітурієнтів. Після того, як всі абітурієнти подадуть документи до вищих навчальних закладів - формується рейтинговий список.


Рейтинговий список - це список всіх абітурієнтів, які подали свої документи до вузу, з вказівкою рейтингового балу і рейтингового місця кожного абітурієнта. Такий список формується у кожному навчальному закладі і по кожній окремій спеціальності.Перші рейтингові списки, із зазначенням осіб рекомендованих для зарахування до вузу на бюджетну форму навчання, публікуються 1 серпня не пізніше 12 годин ("перша хвиля"). Після цього у абітурієнтів буде 4 дні (до 4-го серпня включно), для того щоб подати оригінали документів до того вузу, в якому вони рекомендовані до зарахування.5 серпня в 12:00 рейтингові списки повинні оновитися ("друга хвиля"), з них будуть виключені абітурієнти, які не подали в період з 1 по 4 серпня оригінали документів до вузу. У результаті їх місця займуть абітурієнти, які перебували нижче за списком і сформується другий рейтинговий список з усіх спеціальностей в усіх вузах України.У тих абітурієнтів, які з'явилися в другому рейтинговому списку, буде три дні (5, 6 і 7 серпня) для того, щоб подати оригінали документів до вузу.8 серпня до 12 години дня, всі вузи України повинні втретє опублікувати рейтингові списки ("третя хвиля"), знову виключивши з нього абітурієнтів, які не подали оригінали своїх документів протягом 5, 6 і 7 серпня. У результаті, в новий рейтинговий список абітурієнтів рекомендованих до зарахування знову повинні увійти абітурієнти, які знаходилися нижче за списком. Якщо такі абітурієнти з'являться у списку, у них також буде 3 дні (8, 9 та 10 серпня) для того щоб подати оригінали своїх документів.


Не пізніше 11 серпня вузи мають видати накази про зарахування абітурієнтів на бюджет.Таким чином, приймальні комісії вищих навчальних закладів будуть приймати рішення про рекомендування до зарахування на навчання на місця державного замовлення у три етапи: у перший, п'ятий і восьмий дні після останнього дня прийому заяв (п. 16.2. Умов прийому), тобто 1 - го, 5-го та 8-го серпня 2013 року. У кожен з цих днів абітурієнт може опинитися в списку рекомендованих для зарахування на бюджет.Рішення приймальної комісії вузу про рекомендування до зарахування оприлюднюється в день його прийняття не пізніше 12 години дня (п.16.3. Умов прийому).


Рейтингові списки абітурієнтів розміщуються на інформаційних стендах приймальної комісії у вузі і на сайтах вищих навчальних закладів із зазначенням категорій кожного списку. Ці списки повинні оновлюватися при внесенні змін протягом строку проведення конкурсного відбору (відповідно 5-го та 8-го серпня).Слід зазначити, що відповідно до Умов прийому (п.16.4.), Офіційним повідомленням про рекомендації до зарахування (тобто офіційним опублікуванням рейтингового списку) вважається публікація відповідного рішення на стендах приймальної комісії вищого навчального закладу. Це означає, наприклад, що якщо рейтинговий список, розміщений в Інтернеті, не буде співпадати з рейтинговим списком на стенді, вищий навчальний заклад не буде нести за це відповідальності, оскільки це не є порушенням Умов прийому.У тому ж пункті Умов прийому сказано, що рекомендованим до зарахування абітурієнтам можуть надсилатися повідомлення засобами електронного та мобільного зв'язку відповідно до правил прийому до вищого навчального закладу, але це не означає, що абітурієнту обов'язково повідомлять про попадання в список рекомендованих до зарахування.


Після того як закінчиться зарахування на бюджетну форму навчання, тобто починаючи з 11 серпня 2013 року, розпочнеться зарахування абітурієнтів на контрактну форму навчання, яке триватиме до 25 серпня 2013 року. Принцип формування рейтингового списку для контрактників залишається таким же, як і при зарахуванні на бюджет. Тобто 11 серпня 2013 року в кожному вузі має з'явитися рейтинговий список для осіб, рекомендованих до зарахування на контрактну форму навчання. Строки виконання умов для зарахування за кошти юридичних та фізичних осіб необхідно уточнювати у конкретному вузі, оскільки вони встановлюються його приймальною комісією.


Також слід зазначити, що рейтинговий список абітурієнтів формується за окремими категоріями в такій послідовності:абітурієнти, які мають право на зарахування поза конкурсом,абітурієнти, рекомендовані до зарахування за результатами співбесіди,учасники міжнародних олімпіад,абітурієнти, які зараховуються за загальним конкурсом.


Строки прийому заяв та документів на навчання без відриву від виробництва (форми навчання: вечірня, заочна, екстернат) визначаються правилами прийому до вищого навчального закладу і повинні становити не більш ніж 30 днів. Зарахування проводиться не пізніше ніж через 15 днів після завершення прийому заяв та документів, протягом яких проводиться конкурсний відбір.


ІАЦ НГУ


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт