Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
13.05.2013

ВІТАЄМО ЮВІЛЯРА!

11 травня 2013 року ювілей відзначила Горова Алла Іванівна – завідувач кафедри екології, доктор біологічних наук, професор.

Алла Іванівна плідно працює в гірничому університету понад 15 років, спочатку на посаді професора, а з 2001 року - завідувача кафедри екології.

Народилася Алла Іванівна у Дніпропетровську. У 1961 р. з відзнакою закінчила Московську сільськогосподарську академію ім. К.А. Тімірязєва та отримала кваліфікацію «вчений агроном». Здобута професія стала підґрунтям подальшої наукової діяльності, яка стосувалася вивчення молекулярно-генетичних механізмів комплексного впливу іонізуючої радіації та хімічних забруднювачів на живі організми та розробки методів захисту та відновлення стану об'єктів навколишнього середовища на основі застосування гумінових речовин. У 1969 р. Алла Іванівна захистила кандидатську, а у 1984 р. – докторську дисертацію.

Алла Іванівна є академіком трьох академій – Української екологічної академії наук, Міжнародної академії фундаментальних основ буття та Міжнародної академії аграрної освіти, а також членом Національної комісії з радіаційного захисту населення України при Верховній Раді України.

Підготувала 5 кандидатів наук, має понад 350 наукових праць.

Сумлінна праця та наукові досягнення Алли Іванівни відзначені Почесними грамотами та Подяками Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, Президії НАН України, Міністерства освіти і науки України. Удостоєна медалі «Відмінник освіти» та золотої медалі «Medal of Honor». Її ім’я внесено до біографічних видань: «Імена України» (1999), «Жінки України» (2001) та «Науковці України – еліта держави» (2012).

Учні, колеги та студенти від усього серця вітають ювіляра і бажають Аллі Іванівні міцного здоров’я, нових звершень і злетів, невичерпного творчого натхнення та довголіття на науково-освітній ниві України. 


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт