Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
08.05.2013

«Всесвіт спілкування»

Нашу планету населяють понад сім мільярдів людей, а об’єднує всіх їх - мова. У кожної країни вона своя, кожен народ має власну культуру, звичаї, традиції. Кафедра перекладу НГУ нещодавно провела конференцію, присвячену іспанській мові та похідним від неї. Організатори задіяли до участі студентів третього курсу Національного гірничого університету та учнів десятих класів ЗОШ №89 м. Дніпропетровська. В цій школі вони вивчають іспанську мову упродовж всього лише півроку, але об’єднані зусилля зі студентами принесли свої перші перемоги.

 

Великий філософ, мислитель та поет Вольтер сказав: «Знати багато мов - значить мати багато ключів до одного замка». Тобто вивчаючи мову іншого народу, ми пізнаємо більше, ніж той, хто її не вивчає. Ми зростаємо духовно, знання, яких ми набуваємо, відчиняють нам багато інших дверей, де ми маємо можливість осягнути тонкощі того, що не кожна людина може побачити. Сьогодні у зв’язку з технічним прогресом кожен з нас має безліч можливостей для спілкування з людьми різних країн, адже павутиння Інтернету безмежне.

Конференція пройшла під керівництвом старшого педагога кафедри перекладу Національного гірничого університету Альвіни Валеріївни Гаврилової, також допомагала в організації проведення Ірина Валентинівна Григорієва - методист з питань викладання іноземних мов Міського методичного центру Управління освіти м. Дніпропетровська, керівник кафедри іноземних мов школи №89. На конференції була присутня представниця Республіки Перу Марі-Кармен Каналес.

Такі заходи мають великі переваги перед іншими. Насамперед, - це досвід як для учнів, так і для студентів у навчанні взагалі та вивченні іноземних мов. На мій погляд, конференція була дуже цікавою і пройшла на високому рівні. Напочатку учні виступали з доповідями, підготовленими під керівництвом студентів, про похідні мови від іспанської, такі як Чабакано (іспанська мова у Філіппінах), Янито (на Гібралтарі), Портуньол (у Португалії) та інші. Також діти мали змогу поспілкуватися з носієм іспанської мови студенткою НГУ Марі-Кармен Каналес. Вони ставили запитання, виявляли інтерес стосовно цієї теми. Конференція була захоплюючою. Діти були раді, що взяли участь у нашій конференції. А ми – студенти НГУ- задоволені тим, що наші зусилля не були марними. Учасники висловили побажання, аби подібні конференції проводилися частіше.

Олена Малишкіна, студентка гр. ФЛ-10-2, НГУ 


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт