Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
17.04.2013

Студенти НГУ послухали кобза-реп та еротичну поезію

В гірничий з «Янгольским шабашем» завітали брати Капранови та Леся Мудрак. Назва незвична, бо на шабаш зазвичай збираються лише чорти. От тому і вирішено було показати, як саме «шабашують» янголи.

Брати Капранови, Віталій та Дмитро познайомили присутніх з уривками зі своєї нової книги «Щоденник моєї секретарки». За словами авторів ця книга - «спроба розібратися в собі», адже в головний герой, його родина списані саме з братів Капранових. Ніби їх третій літературний брат. Назва теж незвична, адже у авторів була секретарка, молода дівчина, яка вела свій щоденник в офісному журналі . Але в тому щоденнику вона продемонструвала не інтимні подробиці,а виховання у дусі 19 ст, не спаплюжене сучасним світом.

«Ми не вигадуємо героїв, ми беремо їх з життя» - зазначили брати.

Оригінальний кобра-реп під кобзу на вірші Сергія Татчина вражали відкритістю, гостротою та символізмом. Брати Капранови розповіли, що трошки цікавіше спілкуватися з «технічною» публікою, адже гуманітарії надто вже «наїлись» мистецького слова.

Під час зустрічі було презентовано збірки «Ніч еротичної поезії», «Ніч еротичної поезії нон-стоп» та «V.I.P» .Збірка «V.I.P.» - вибране з шедеврів сучасної іронічної поезії. Твори шести поетів-учасників одноіменних "Вечорів іронічної поезії", що вже два роки збирають зали в українських містах. Що стосується перших двох збірок, то еротика і поезія нероздільні. Мабуть, не було в новій історії поетів, які б не віддали належне темі кохання, як духовного, так і фізичного. І українська поезія тут зовсім не пасе задніх. Безліч талановитих авторів написали про найінтимніше.

Леся Мудрак з ностальгією згадала гірничий, як колись, коли вона була ще школяркою, дружина ректора НГУ Галина Андріївна Півняк порадила їй зачитати вірша на одному святі зі сцени. Дівчина хотіла стати актрисою, але все ж пішла вчитися на філолога, який згодом захистив першу дисертацію на тему еротики. Міс Катарсис, як часто називають поетесу, говорить, що «еротична поезія – її стихія». А на «Янгольському шабаші» вона зачитала свої непересічні, провокуючі, цікаві та нетипові вірші, які викликали захват у публіки не лише своїм змістом, але і артистичною манерою виконання.

Попри брак часу митців не хотіли ще довго відпускати - було багато бажаючих придбати книжки, взяти автограф і сфотографуватися. А це означає, що сучасна українська література живе динамічним життям і будь-де знаходить свого читача.

Дарина Бутко, ІАЦ НГУ


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт