Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
15.07.2016

Програма НАТО-Україна: перепідготовка військовослужбовців

У Національному гірничому університеті 13 липня відбулось урочисте закриття курсів з підвищення кваліфікації по кафедрі маркетингу за Програмою «НАТО-Україна з перепідготовки військовослужбовців».



 Діяльність курсів з підвищення кваліфікації на кафедрі маркетингу здійснювалась під керівництвом професора Тетяни Решетілової. Зазначимо, що Програму співпраці України з НАТО започатковано ще в 2000 році.  Вона фінансується в рамках цивільного бюджету Північно-Атлантичної Організації. Основною метою Програми є підвищення рівня працевлаштування колишніх військовослужбовців і полегшення їх переходу до цивільної кар'єри.

Центр маркетингових технологій Державного ВНЗ «Національний гірничий університет» бере участь у Програмі з 2010 року. За цей час перепідготовку пройшли 400 військовослужбовців, у т.ч. 100 учасників АТО. Усі вони успішно захистили випускні роботи і отримали відповідні свідоцтва державного зразка про підвищення кваліфікації, які є професійною атестацією і дозволяють отримати конкурентні переваги при працевлаштуванні та відкритті власного бізнесу.


У церемонії закриття  взяли участь директор Управління з питань політичних відносин і політики безпеки штаб-квартири НАТО доктор Альберто Бін, заступник голови Дніпропетровської ОДА Володимир Юрченко та Голова Федерації організацій роботодавців Дніпропетровщини Віктор Сергеєв. Свідоцтва про підвищення кваліфікації вручив перший проректор НГУ Олександр Азюковський.


Директор Управління з питань політичних відносин і політики безпеки штаб-квартири НАТО доктор Альберто Бін відзначив, що програми, які дозволяють швидко адаптувати фахівців з військової справи до цивільного життя, є важливою складовою  співпраці України з НАТО у невійськовій сфері.

З вітальним словом до слухачів та викладачів звернулись заступник голови Дніпропетровської ОДА Володимир Юрченко та Голова Федерації організацій роботодавців Дніпропетровщини Віктор Сергеєв, які наголосили, що з метою зниження рівня соціальної напруги в умовах сьогодення слід більш широко розвивати такі програми, особливо у Дніпропетровській області, яка межує із зоною АТО і куди спрямовується більшість учасників АТО на лікування та реабілітацію.

Про практичну користь перепідготовки розповіли випускники минулих років. Приміром, випускник курсів 2011 року Петро Гулич, який зараз працює заступником начальника відділу кадрів «КБ Південне» ім. Н.К. Янгеля, розповів, які в нього були конкурентні переваги при влаштуванні на роботу завдяки отриманим знанням.


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт