Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
22.04.2016

Чорнобиль болить у наших серцях


26 квітня 2016 року виповнюється 30 років страшної техногенної катастрофи світового масштабу на Чорнобильській АЕС

Військово-історичний клуб ім. капітана Грязнова, як  завжди,  на «вістрі подій» історичної достовірності провів чергове засідання, присвячене пам’яті Чорнобильської катастрофи. Короткий вступ на початку зробив голова клубу, доцент А.В. Поух. Він як педагог і небайдужа людина вміє сказати слово, що пробуджує у студентів патріотичні почуття, бажання зрозуміти суть питання. Анатолій Володимирович на кожне засідання запрошує компетентних людей і дає можливість молоді з перших уст почути про ту чи іншу історичну подію.

Чорнобиль болить у наших серцях і ми не маємо права про це забувати. Саме на цьому наголосив у своєму виступі  начальник редакційно-видавничого відділу, полковник запасу А.К. Горенко. Як військовий він був у перших рядах тих, хто рятував світ від страшної загрози вибуху ще одного енергоблоку.

Перед студентами і викладачами виступив один з провідних спеціалістів Дніпропетровська Л.О. Раменський, який разом з колегами теж працював в умовах смертельної загрози Чорнобиля. Але серед тих, хто був з ним там, вже нікого не залишилось.

Зворошуючі розповіді Г.В. Діденка і вдови чорнобильця , лаборанта кафедри історії та політичної теорії Р.М. Холод теж не залишили нікого байдужими.

Швидко плине час й  забуваються навіть найстрашніші трагедії , але молодь повинна знати правду, вчитися пам’яті й вдячності  тим мужнім борцям з наслідками Чорнобильської аварії, які ще живі, і тим,  які, виконавши святий обов’язок  рятівників, відійшли в кращі світи.

ІАЦ НГУ

Фото Володимира Корінного


 
 
 

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт