Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
03.12.2015

В НГУ відбулася Міжнародна науково-практична студентська конференція «Євромови -2015»

На базі кафедри перекладу Державного ВНЗ "Національний гірничий університет" відбулася 13-та Міжнародна студентська науково-практична конференція «Євромови-2015: Інновації та Розвиток». У ній взяли участь більше 200 молодих дослідників з Санкт-Петербурга і Екатеренбурга (Росія), Черкас, Мелітополя, Києва, Хмельницького, Кривого Рогу, Луганська, Дніпродзержинська та інших міст України. Практично всі ВНЗ Дніпропетровська делегували своїх представників на цей форум. Конференція за традицією відкрилася урочистим пленарним засіданням, на якому з вітальними словами і теплими побажаннями виступили директор Інституту електроенергетики НГУ, професор Іванов А.Б., завідуюча кафедрою перекладу НГУ, професор Введенська Т.Ю., професор кафедри перекладу Алексєєв А.Я. і студенти різних курсів, які звернулися до присутніх англійською, німецькою, французькою та іспанською мовами.


Присутні відразу перейнялися особливою творчою атмосферою конференції, яка сприяла їх інтенсивній роботі на секціях.

За традицією на пленарному засіданні прозвучали імена переможців конкурсу художнього перекладу, які отримали дипломи та грамоти.


Приємно відзначити дуже високий рівень мовної та наукової підготовки учасників секційних засідань, їх впевнене володіння технічними та комунікативними навичками презентації, що було оцінено і відмічено під час підбиття підсумків конференції.


За відгуками студентів отримання дипломів та сертифікатів хоч і було приємним елементом конференції, але, безумовно, не головним. Євромови-2015 запам'ятаються неповторним поєднанням натхнення, молодого наукового ентузіазму, доброзичливості, взаємної поваги і відчуттям взаєморозуміння між студентами, викладачами та школярами, які були спеціальними гостями конференції. Учасники довго не розходилися, а новачки цікавилися: як скоро можна буде зустрітися знову в гостинних стінах НГУ?


Студенти НГУ С. Алкашева і Н. Бринза поділилися своїми враженнями від участі у Міжнародній конференції «Євромови – 2015»:

Традиційна щорічна конференція "Євромови 2015: інновації і розвиток" вже давно стала популярною серед студентів не лише Національного гірничого університету, на неї також з нетерпінням чекають представники інших ВНЗ України і за кордону, а також старшокласники Дніпропетровських шкіл. Чим же ця конференція так приваблює студентів?


У першу чергу, своєю творчою атмосферою, можливістю продемонструвати власні досягнення, обмінятися ідеями, думками, знайти однодумців.

Німецька секція, як і в попередні роки була багато-чисельною, творчою, активною та цікавою.


На засіданні прозвучали доповіді з різноманітних тематик: філологічні дослідження, проблеми комунікації, досягнення у галузі науки та техніки… І враження від почутого були яскравими, різноманітними та, звісно, пізнавальними.

Для учасників конференції було важно визначити, яка доповідь краща, а яка гірша. Для них усі виявилися однаково цікавими та новаторськими.


Тим не менш переможці були названі. Ними стали:

Гудожнік А., Дудник В., Аверченкова Д., Милькевич Г. – філологічні дослідження.

Лахмастова К., Пінюшко З., Догадко М. – проблеми комунікації.

Кирпа Т.,Колесникова Д.,Щигляк Д. – досягнення у галузі науки і техніки.


Ми щиро вітаємо цих студентів з перемогою і бажаємо подальших успіхів. А ми будемо намагатися їх наздогнати.

Інформація надана кафедрою перекладу НГУ

Фото Володимира Корінного (відео студія «Юність» НГУ)


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт