Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
17.11.2015

NUMO, студенти!

У п’ятницю 13 листопада на базі НГУ відбулася презентація першого молодіжного IT-центру (першої на Дніпропетровщині ІТ-платформи) під красномовною назвою NUMO. Незважаючи на день та дату, все пройшло більш ніж чудово.

На відкриття прибув радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Юрій Голик і привітав учасників заходу. Ректор Національного гірничого університету академік НАН України Геннадій Півняк у своєму виступі повідомив про важливість таких Центрів, яких в Україні поки що одиниці. На заході також були присутні директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Олексій Полторацький і представник громадської організації «IT-Рух Дніпро» Валентин Кожевников. 

  
Презентаційну частину відкриття закінчив Антон Ухлін, студент Національного гірничого університету, який розповів про основні принципи нового коворкінг-центру.

Основна ідея таких центрів, як зазначають творці, полягає у комфортній роботі і спілкуванні молоді, яка займається ІТ-розробками, тим самим забезпечуючи новітню модель праці. У затишному приміщенні, яке розташувалося у другому студентському гуртожитку НГУ, творча молодь буде забезпечена робочими місцями для самостійного і групового навчання. 

  
Від студентської молоді НГУ концепцію коворкінг-центру презентував Антон Ухлін. Він сказав, що зі своїми ІТ-ідеями до центру можуть прийти всі бажаючі студенти для упровадження їх у життя. Платформа творчості, як її ще називають, і створена з метою заохочення студентів до розроблення власних ідей. Хто хоч раз намагався «проштовхнути» свою власну ідею в життя, як говорить Антон, має знати, що найскладніше у цій справі – знайти однодумців і сильну команду. Також бувають випадки, коли людині просто не вистачає досвіду, або, наприклад, порад від експертів. Ці проблеми зустрічаються чи не в кожного на шляху до мети. Але питання у тому, наскільки швидко можна вирішити ці проблеми і де знайти таку підтримку? Для цього і створюються такі центри підтримки і заохочення. 


  

Якщо характеризувати місце розташування першої молодіжної платформи на карті міста, то воно більш ніж вдале, адже знаходиться майже у центрі Дніпропетровська, в самій гущі студентських гуртожитків. Тож коворкінг-центр NUMO (це не абревіатура, а українське слово, яке означає заклик до дії) притягуватиме до себе студентів з сусідніх вузів. 

Дивлячись на значну підтримку з боку громадської організації «IT-Рух Дніпро», можна зрозуміти, що однією з головних цілей є подальший розвиток суспільства у напрямку IT. І це не дивно, адже сьогодні не можна і уявити собі більш перспективної сфери діяльності. На жаль, Україна посідає лише 75 місце за місцем розвитку інформаційних технологій у світі. Але це ніяк не впливає на перевагу нашої країни в традиційно сильних ІТ-кадрах, тобто в Україні дуже високий рівень підготовки програмістів. Зважаючи на все це, можна зробити висновок, що такі коворкінг-центри є великим поштовхом у сфері розвитку інформаційних технологій. 

  

Тож молодіжна платформа NUMO відкриє свої двері на початку грудня. Якщо ти студент і маєш ІТ-ідею або шукаєш підтримки, та ще не знаєш у яких галузях будеш працювати, молодіжна платформа NUMO - це саме те місце, де ти маєш провести наступні вихідні.

Максим Антропов, студент 2 курсу ЕТФ, гр. ЕМ-14-2
Фото Володимира Корінного (відеостудія «Юність» НГУ)


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт