Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
11.02.2013

Журнал «Бористен» та Національний гірничий університет нагородили переможців конкурсу ім.О.Гончара

11 лютого в Центрі культури української мови НГУ ім.. О.Гончара відбулось традиційне нагородження лауреатів літературного міжнародного конкурсу ім. О.Гончара на сторінках часопису «Бористен». Журнал «Бористен» та Національний гірничий університет давно поєднує творча співпраця. Зокрема, саме завдяки сприянню адміністрації університету та редколегії журналу вулицю Кірова (де зараз знаходиться гірничий) було перейменовано на честь автора «Собору». Конкурс проводиться з 2003 року і став невід’ємною частиною лютневих подій центру ім.О. Гончара

На фото: урочисті дипломи

Цього року у номінації «Науково-публіцистична розвідка» перемогу здобула Ніна Степаненко ( м. Полтава) за статтю "Велика українка своєї доби", котра вміщена в серпневому номері журналу.

На фото: Шеф-редактор журналу "Бористен" Фідель Сухоніс вітає переможців

У номінації «Література» було відзначено Марину Ганієву – Музику ( м. Дніпропетровськ) за оповідання «Марта – ласунка» присвячене Голодомору 1932-1933 років , вміщене у листопадовому числі щомісячника. Як зазначила сама авторка, вона намагалась у цьому короткому оповіданні вмістити історію кожної родини, зокрема і своєї бабусі, яка постраждала від голодомору. «Тема голодомору повинна бути вічною, а не модною» - наголосила вона.

На фото: лауреат у номінації "Література" Марина Ганієва-Музика

В номінації «Публіцистика» перемогу здобув Іван Буртик ( США) за публікації останніх років, котрі присвячені розповідям про трагедію радянського табору особливого режиму Кінгір та статті про українську громаду Казахстану. Цікаво, що попри поважний вік (автор на порозі свого 91-ліття), Іван Буртик переймається свободою та історією людей, яких з ним розділяють тисячі кілометрів. У своєму вітальному листі він закликав всіх не бути байдужими до долі наших співвітчизників у далеких країнах, які прагнуть зберегти в серці свою Україну

На фото: глядачі - студенти НГУ

В номінації «Краща новація» було відзначено Івана Лазаренка (м. Дніпропетровськ) за впровадження на шпальтах журналу «Бористен» рубрики «Голос землі», присвяченої перспективній галузі сільського господарства України – природному землеробству. Як підкреслив автор, мета його роботи не лише природнє землеробство, але і продуктивна співпраця у багатьох містах та країнах, поширення відомостей про нашу країну та її потенціал.

Відвідала імпрезу і лауреат конкурсу у 2011 році журналіст, філолог Валентина Шабетя, яка отримала диплом за цикл статтей про Національний гірничий університет

На фото: Лауреат 2011 року - Валентина Шабетя

Невимушену та дружню атмосферу імпрези підкреслила чудова гра квартету будинку органної музики «Гармонія», які налаштували глядачів на ліричність літературного слова. Тетяна Аксютенко, співробітник кафедри філософії, продемонструвала чарівний вокал під гітару.

На фото: класичні твори у виконанні квартету "Гармонія"

Щорічно центр культури ім.О.Гочара у тандемі з журналом «Бористен» дарує цікаву та непересічну культурну імпрезу – цей рік не став виключенням!

На фото: Організатори, лауреати та гості імпрези

Дарина Бутко ІАЦ НГУ


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт