Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
19.03.2015

У Національному гірничому університеті пройшла XXVII звітно-виборна профспілкова конференція

Раз на п’ять років в НГУ проходить звітно-виборна профспілкова конференція, результатом якої стають вибори голови профспілкового комітету та самого профспілкового комітету.


До президії конференції було запрошено професора Ю.Т. Хоменка (голова конференції), студентку Ірину Ярьоменко (секретар конференції), ректора НГУ академіка НАН України Геннадія Півняка, студента, голову ради студентів НГУ Олександра Кіріченка, голову первинної профспілкової організації Валерія Сала.


На цьогорічну конференцію прибуло 140 делегатів – представників всіх університетських підрозділів. Були заслухані звітні доповіді профспілкового комітету про роботу за період з 17 березня 2010 до 18 березня 2015 року, а також ревізійної комісії.


Зі звітом про роботу профспілкової організації університету виступив голова профспілкового комітету Валерій Сало. Він зазначив, що профком здійснював контроль за дотриманням адміністрацією трудового законодавства. На роботі профкому позначилися кризові явища і зміни у суспільному житті країни. Далося взнаки обмеження заробітної плати, відміна надбавок, збільшення пенсійного віку і «навіть відбувся замах влади на стипендії для студентів», - констатував Валерій Вікторович.


Незважаючи на це, профком регулярно надавав матеріальну допомогу тим співробітникам, хто її потребував, матеріально заохочував активістів громадського життя і тих співробітників, які досягли вагомих успіхів на своїй ділянці роботи. У СОТ «Гірник» було оздоровлено 995 співробітників і членів їх сімей і 656 студентів. За профспілковими путівками в дитячих таборах було оздоровлено 94 дитини співробітників, а в санаторії-профілакторії - 3 501 студент. Витрати на культурно-масову і спортивну роботу з коштів профбюджету склали понад 900 тисяч гривень. «СОТ «Гірник» і санаторій-профілакторій – це об’єкти особливої турботи профкому НГУ», - зазначив Валерій Сало.


Щодо мікроклімату в колективі, то в університеті в цілому, і в профспілковій організації, зокрема, давно склався позитивний, сприятливий морально-психологічний клімат, існує порозуміння і співпраця між керівництвом університету та профкомом, профбюро факультетів та інститутів, робота яких спрямована, насамперед, на розвиток університету, задоволення потреб працівників, аспірантів, студентів, вирішення соціальних питань.

Голова профкому підкреслив, що мета і завдання профспілки, а саме співпраця на всіх рівнях управлінської ланки для реалізації соціально-економічних інтересів, задоволення матеріальних потреб та вимог співробітників, студентів та аспірантів, створення сприятливого морально-психологічного клімату в колективі в основному досягнуті. Це і є головний результат роботи профкому НГУ за останні 5 років.


В обговоренні доповіді виступили студент Богдан Руденко, голова профбюро Гірничого інституту професор Володимир Симоненко, директор МІБО доцент Олександр Азюковський, ректор НГУ Геннадій Півняк. Виступаючі відзначили високий рівень роботи університетської профспілкової організації і її очільників, зокрема голови Валерія Сала, і позитивно її оцінили.

За подальшим регламентом XXVII звітно-виборної профспілкової конференції відбулися вибори голови первинної профспілкової організації. Одноголосно ним було обрано Валерія Сала.

На пост заступника голови первинної профспілкової Валерій Вікторович запропонував Олександра Поліщука і відрекомендував його як відповідальну й активну особистість. За Олександра Борисовича також проголосували всі присутні у залі делегати.


На конференції також була обрана ревізійна комісія, а також відбулися вибори делегатів на XIX обласну звітно-виборну конференцію і вибори членів обкому Профспілки працівників освіти і науки України.

Валентина Шабетя, інформаційно-аналітичний центр НГУ

Фото Володимира Корінного (відеостудія «Юність» НГУ)


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт