Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
16.11.2011

Іван Драч - поезії

«Поезіє, сонце моє оранжеве!

Щомиті якийсь хлопчисько

Відкриває тебе для себе,

Щоб стати навіки соняшником».

                 Іван Драч

 

А нещодавно й студенти Національного гірничого університету могли повною мірою відкрити для себе поезію Івана Драча, нашого сучасника, великого друга Національного гірничого університету, неодноразового гостя й учасника Гончарівських читань, які проходять щовесни у Центрі культури української мови ім. Олеся Гончара.

В ЦКУМ ім. Гончара пройшло чергове засідання клубу «Джерело», присвячене творчості класика української літератури Івана Драча та приурочене до дня його народження. Серед студентської молоді нашого університету знайшлося немало прихильників його чудових віршів. У поетичному заході взяли участь студенти двох факультетів – юридичного і механіко-машинобудівного. Незважаючи на серйозні професії, які обрали для себе ці юнаки та дівчата, їм вдалося створити таку атмосферу свята, що у настрої всіх присутніх стали відчутні романтичні нотки.Студенти-організатори в оригінальній формі розповіли про життєвий і творчий шлях поета, згадавши багато маловідомих фактів його біографії. Не менш цікавою була й розповідь про поетичні збірки Івана Драча – «Соняшник»(1962 р.), «Протуберанці серця» (1965 р.), «Балади буднів»(1967 р.). Студенти вільно цитували рядки з поезій, проводили їх тонкий аналіз. Було видно, що до своїх доручень вони поставилися серйозно, а сам процес пізнання поетичної творчості захопив їх. Літературне свято продовжилося вікториною, у якій всі присутні взяли активну участь.

 У літературній частині молодь подивувала акторською майстерністю – у їх виконанні поезія Івана Драча набула нових відтінків, кожне слово було вагомим і відчутим душею. «Нас немов огорнуло ніжністю і теплом, адже немає нічого більш романтичного, ніж почуття, написані римою», - поділилися враженнями студенти після свята.

Хочеться подякувати організаторам свята – кафедрі історії та політичної теорії, зокрема викладачеві української мови Ганні Дановій, а також всім учасникам за тепло та щирість і побажати нашим студентам частіше брати участь у подібних заходах. Ніщо так не розвиває людину і не збагачує її внутрішній світ, як література, а особливо поезія!

 

  


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт