Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
03.11.2014

Генеральному директору Державного підприємства «Науково-виробниче об’єднання «Павлоградський хімічний завод» вручено медаль «Знак вдячності НГУ»

На засіданні ректорату НГУ 3 листопада 2014 року ректор НГУ академік НАН України Геннадій Півняк вручив генеральному директору – головному конструктору ракетних двигунів твердого палива Державного підприємства «Науково-виробниче об’єднання «Павлоградський хімічний завод» Леоніду Шиману медаль «Знак вдячності НГУ». Одну з найвищих нагород НГУ Леоніду Миколайовичу вручено з огляду на постійне партнерство очолюваного ним великомасштабного промислового підприємства з науково-дослідним технічним ВНЗ – Національним гірничим університетом.

У 2013 році Леоніду Шиману було присвоєно звання Героя України за видатний особистий внесок у зміцнення промислового потенціалу України, впровадження високоефективних сучасних технологій виробництва і багаторічну добросовісну особисту працю. А ще раніше – у 2009 році – він був нагороджений Орденом за заслуги ІІІ ступеня за вагомі особисті заслуги в розвитку вітчизняної промисловості, багаторічну добросовісну працю, високий професіоналізм.

Під час вручення нагороди НГУ ректор університету Геннадій Півняк відзначив роль очолюваного Леонідом Шиманом підприємства і кафедри цільової підготовки, техногенної та екологічної безпеки, яка відкрита спільно НГУ й НВО «Павлоградський хімічний завод» і діє на території підприємства.

На прохання членів ректорату Леонід Шиман ознайомив присутніх з основними напрямами діяльності заводу. Підприємство, яке він очолює, є одним з провідних в Україні з виробництва вибухових речовин, проведенню буро-підривних робіт, утилізації різних видів боєприпасів, непридатних для зберігання і використання, і твердого ракетного палива, проведенню наукових досліджень в галузі розробки високоенергетичних матеріалів і виробів, розробки технології виготовлення і утилізації вибухових матеріалів, проектуванню і конструюванню процесів і устаткування для виробництва і утилізації вибухонебезпечних матеріалів і виробів, процесів і нестандартного устаткування для виробництва полімерних і композиційних матеріалів, виготовлення нестандартного обладнання для виробництва вибухових речовин.

Наявність наукового потенціалу (на базі НВО «Павлоградський хімічний завод» працює Науково - дослідницький інститут високоенергетичних сполук і матеріалів) дозволяє здійснювати виконання програм і стратегічних планів підприємства в плані проведення досліджень, проектування, створення матеріалів, технологічних процесів, устаткування і виробництв для виготовлення вибухових речовин, створення нормативної і технологічної документації в галузі забезпечення безпеки виробництва і обороту вибухових матеріалів, експертизи і сертифікації вибухових матеріалів, експертизи, сертифікації технологій і устаткування для виготовлення і утилізації вибухових матеріалів, підготовки й атестації персоналу для робіт з вибуховими матеріалами, класифікації вибухових матеріалів відповідно до вимог безпеки і вимог ООН, розвитку і впровадженню прогресивних технологій, нової техніки, засобів в механізації вибухових робіт. Наявність акредитованої лабораторії в структурі інституту дозволяє вести роботи за наступними напрямами: фізико-механічні дослідження, санітарно-промислові дослідження, аналітичні дослідження,дослідження вибухових матеріалів.

На цьому ж засіданні ректорату медаль «За заслуги» перед НГУ вручили професору НГУ Георгію Яковичу Корсунському у зв’язку з особистим 75-річчям і за високі досягнення у роботі.

Завідуючому кафедри маркшейдерії професору НГУ Юрію Михайловичу Халимендику було вручено грамоту Міністерства енергетики та вугільної промисловості України за успіхи у вихованні молодого покоління і забезпеченні професіоналізму молодих спеціалістів-маркшейдерів НГУ.

Валентина Шабетя, ІАЦ НГУ

Фото Володимира Корінного (відеостудія «Юність» НГУ)


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт