Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
28.10.2014

Учасників АТО нагородили медаллю «За відданість університету»

На засіданні ректорату 27 жовтня 2014 року ректор НГУ академік НАН України Геннадій Півняк вручив нагороду ВНЗ - медаль «За відданість університету» - співробітникам НГУ Дмитру Кошці і Петру Сироті - учасникам АТО на Сході України.

З перших днів бойових дій в зоні АТО співробітники НГУ знаходяться на передовій, воюють у лавах Національної гвардії України. Офіційно в лавах Нацгвардії України зараз несуть службу в зоні бойових дій 13 співробітників НГУ.

Технічний працівник кафедри ПРР Петро Сирота служить у другій роті охорони 39 батальйону територіальної оборони. Два місяці він перебував у зоні АТО в Донецькій області. Петро був одним із тих, хто прикриває собою розвідгрупи. Діяти на передовій дуже небезпечно, там чоловікові під час мінометного обстрілу було травмовано ногу.

Випускник-еколог НГУ, за плечима якого аспірантура, Дмитро Кошка був мобілізований для захисту України. Майже чотири місяці командував стрілецьким взводом. Під час виконання важливого спецзавдання Дмитро отримав осколочне поранення обох ніг і зараз знаходиться на лікуванні в Обласній клінічній лікарні ім. Мечникова. За героїзм на неоголошеній війні Дмитро удостоєний державної нагороди – ордена ім. Богдана Хмельницького III ступеня.

Петро Сирота вже повернувся на службу, а Дмитро Кошка, завдяки особистій силі волі і професійності дніпропетровських хірургів став на ноги і перебуває на реабілітаційному лікуванні. Члени ректорату подякували воїнам за мужність і підкреслили те, що завдяки їм український народ може жити і працювати у безпеці.

ІАЦ НГУ 

Фото Станіслава Мардаровського, відеостудія "Юність" НГУ


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт