Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
14.10.2014

Кафедра іноземних мов навчає викладачів НГУ

Одним з пріоритетів діяльності НГУ є розвиток міжнародної співпраці. Керівництвом університету робиться чимало для інтеграції до світового наукового співтовариства. Одним з досягнень університету у цьому напрямку є запровадження курсів з поглибленого вивчення іноземних мов для аспірантів та науково-педагогічних працівників, які діють при кафедрі іноземних мов.

Ще на початку свого існування, у перші декади ХХ ст., наш університет славився своїм рівнем міжнародної співпраці. Викладачі Катеринославського вищого гірничого училища часто стажувалися за кордоном та навчалися протягом літніх семестрів у провідних університетах Європи. Звичайно, це вимагало вільного володіння кількома іноземними мовами. Саме тому одним із предметів, який обов’язково вивчали майбутні гірничі інженери, був технічний переклад.

Слухач курсів мовної підготовки І. Нікітенко проводить екскурсію послу США в Україні Джону Тефту в музеї історії НГУ

У наш час знання іноземних мов стало справжньою необхідністю для науковців, котрі хочуть виконувати дослідження на світовому рівні та співпрацювати з колегами із закордону. Багато співробітників університету беруть участь у програмах стажувань, проводять спільні дослідження з іноземними фахівцями, публікують статті у закордонних виданнях, викладають англійською мовою, беруть участь у міжнародних конференціях. Вже кілька років всі вони мають можливість покращити знання іноземних мов у центрі мовної підготовки кафедри. На сьогодні вже десятки співробітників університету змогли вдосконалити свої знання мов та досягнути успіхів у міжнародній діяльності.

Треба відзначити ту натхненність, з якою викладачі кафедри ставляться до слухачів курсів, адже до них приходять фахівці у своїх галузях знань, котрі мають певні специфічні задачі у вивченні іноземної мови. Тут необхідний індивідуальний підхід і самостійна розробка відповідних програм. Про те, що кафедра справляється з даними викликами, може свідчити зростаюча кількість бажаючих займатися на мовних курсах.

Всі відвідувачі курсів центру мовної підготовки для аспірантів на науково-педагогічних працівників щиро вдячні викладачам кафедри іноземних мов за їх важку, але дуже необхідну працю, щиро вітають кафедру з ювілеєм, бажають продовження славетної історії та нових досягнень.

Ігор Нікітенко

доцент кафедри ЗСГ,

завідувач музею історії НГУ


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт