Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
03.10.2014

Форум гірників працює на перспективу ГМК

З 2 до 3 жовтня у Національному гірничому університеті проходить традиційна Міжнародна науково-технічна конференція «Форум гірників», яка цього року присвячена 115-річчю визнаного у світі ВНЗ, що за міжнародним рейтингом «QS World University Rankings» входить до тисячі кращих вузів світу.

На відкритті Форуму з вітальним словом виступив ректор НГУ академік НАН України Геннадій Півняк. Він палко привітав присутніх і зазначив, що у стінах Альма матер завжди раді випускникам, вихованцям і гостям, які у непростий для країни час прибули на Міжнародну науково-технічну конференцію і цим ще раз довели відданість гірництву. Геннадій Півняк поділився власними думками щодо подальшого розвитку і проблем гірничої науки і акцентував на те, що вона поступово стає на інноваційний шлях розвитку, а місія Форуму гірників – показати її здобутки, перспективи розвитку і проблеми, беручи до уваги пропозиції роботодавців і спеціалістів. Зокрема, Геннадій Григорович сказав, що для студентів Форум гірників – це своєрідний майстер-клас, де вони глибше ознайомляться зі своїми майбутніми професіями гірничого спрямування.

Учасників Форуму гірників привітав керівник департаменту з технічного розвитку дирекції ДТЕК Юрій Чередниченко, який у перших словах привітання зізнався, що від теорії і практики, здобутих у стінах НГУ, і керівники, й інженерно-технічний склад ДТЕК отримують велике задоволення. «ДТЕК реалізує масштабну програму співпраці з академічною наукою, яка допомагає у вирішенні проблем дегазації шахт, охорони праці, збереження здоров'я шахтарів, підвищення продуктивності праці. У реалізації цієї програми велика роль відведена НГУ. Стосунки між нами партнерські й дружні, бо у скрутних обставинах ми звертаємося за допомогою до визнаного у світі ВНЗ. ДТЕК завжди надсилає на Форум цілу делегацію, і це не просто формальність, а данина поваги університетові і його ректору академіку НАНУ Геннадію Півняку», - сказав Юрій Якович.

Багато теплих слів на адресу НГУ, який проводить дуже потрібний захід – Форум гірників – сказав представник Управління освіти та науки Дніпропетровської міськради Віктор Горячев. «Не випадково в НГУ, який дав країні понад 80 тисяч висококваліфікованих випускників, проводиться такий захід. Тепер ми впевнені, що Дніпропетровськ цієї зими не залишиться без тепла, бо фахівці НГУ й їхні партнери на виробництві знають, як його здобути й зберегти. Спілкуванні вчених і практиків, що проходить у невимушеній обстановці, дає свої плоди. НГУ робить все, щоб Дніпропетровськ розвивався, науковці завжди готові надати практичну допомогу у питаннях енергозберігання, екології, будівництва», - сказав Віктор Костянтинович.

Як завжди цікаво й нестандартно, притому чудовою російською мовою, привітав присутніх представник ТУ «Фрайберзька гірнича академія» професор Карстен Дребенштедт. «Майбутнє починається щохвилини, ми навіть не помічаємо цього. Форум має місію об’єднання і працює на перспективу, - зазначив професор Дребенштедт. – А наші практичні спільні проекти з НГУ доводять, що гірничий і його випускники – на вищому рівні. Я впевнений, що багато майбутніх вдалих проектів у нас ще попереду».

Після привітань почалося перше пленарне засідання, на якому прозвучали такі доповіді: «ЭВОЛЮЦИЯ ПАРАДИГМЫ ИНЖЕНЕРНОГО ОБРАЗОВАНИЯ В СОВРЕМЕННОМ МИРЕ ИННОВАЦИЙ» (Г.Г. Пивняк, А.Н. Шашенко, М.С. Пашкевич, НГУ, Украина) – доповідач проректор з міжнародних зв’язків НГУ професор О.М. Шашенко; «ИННОВАЦИОННЫЕ СПОСОБЫ ОБЕСПЕЧЕНИЯ УСТОЙЧИВОСТИ ПРОТЯЖЕННЫХ ВЫРАБОТОК УГОЛЬНЫХ ШАХТ КОМПАНИИ ДТЭК» (А.В. Смирнов, ДТЭК, Украина) – доповідач професор В.І.Пілюгін; «ВОЗМОЖНОСТИ И ПЕРСПЕКТИВЫ СОТРУДНИЧЕСТВА ПО ПРОГРАММЕ ДВУХСТОРОННЕЙ ПОДГОТОВКИ СТУДЕНТОВ И НАУЧНЫХ КАДРОВ – доповідач професор Есслінгенського університету прикладних наук Ніколаус Нойбергер; «K-MINE – ИНСТРУМЕНТ ПОВЫШЕНИЯ ЭФФЕКТИВНОСТИ ПРОЕКТИРОВАНИЯ И ВЕДЕНИЯ БУРО-ВЗРЫВНЫХ РАБОТ» - доповідач доктор технічних наук С.А. Хоменко (КРИВБАСАКАДЕМІНВЕСТ).

У розкладі Форуму також проводяться засідання за науково-технічними секціями і театралізоване урочисте посвячення студентів-старшокурсників у гірники.

Валентина Шабетя, ІАЦ НГУ

Фото Станіслава Мардаровського (відеостудія "Юність" НГУ)


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт