Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
26.09.2014

Виїзна координаційна рада з питань розвитку підприємництва «Енергоефективні технології»

24 вересня у стінах ДП «Дніпропетровський електровозобудівний завод» відбулося розширене засідання виїзної координаційної ради з питань розвитку підприємництва «Енергоефективні технології», присвячене використанню енергозберігаючих технологій та альтернативних джерел енергії. Його організаторами стали: управління розвитку підприємництва та інвестицій Дніпропетровської міської ради (керівник Микола Іванович Шевченко), ДП «Дніпропетровський електровозобудівний завод» (генеральний директор Валерій Вікторович Чумак).

Модератор зустрічі – радник Дніпропетровського міського голови Володимир Адамович Мелещик.

Координатором зустрічі виступив Бізнес-Центр Дніпропетровської міської ради при управлінні розвитку підприємництва та інвестицій.

З метою обміну досвідом щодо пошуку можливих шляхів економії енергоресурсів у зустрічі взяли участь близько 70 керівників підприємств та організацій Дніпропетровська.

Директор центру «Енергозбереження та менеджменту» Національного гірничого університету Юлія В’ячеславівна Хацкевич презентувала комплексний підхід до вирішення проблем енергетичної ефективності та енергозбереження для побутових і промислових споживачів, перший етап якого починається з енергетичного аудиту. Це дозволяє в подальшому ефективно використовувати енергозберігаючі технології, у тому числі розробки НГУ, пов’язані з впровадженням системи управління тепловими насосами в теплопостачанні багатоповерхових будівель, визначенням оптимальних режимів роботи обладнання з найменшим енергоспоживанням на одиницю корисної роботи; обранням раціонального типу енергоносія та його джерела, у тому числі із застосуванням таких альтернативних і поновлювальних джерел енергії, як теплові насоси, пелетні котли, сонячні колектори, що може стати альтернативою дорогому газу.

Всі доповідачі зустрічі запропонували свої рішення щодо вдосконалення законодавства з вищезазначеного питання й бажання проводити зустрічі з підприємцями міста, представниками великого, середнього та малого бізнесу.


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт