Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
15.11.2012

Проекту ТЕМПУС «ECOMMIS» виповнюється рік

28 листопада 2012 року виконується рівно рікяк в Національному гірничому университеті стартував міждународний проект ТЕМПУС «ECOMMIS». Під егідою цього проекту, Європейський Союз підтримує модернізацію системи вищої освіти та створює простір для співпраці в країнах-партнерах ЄС через університетські проекти. Основною метою проекту ТЕМПУС «ECOMMIS» є реформування системи підготовки бакалаврів та магістрів в галузі інформаційних технологій відповідно до сучасних потреб економічного розвитку, вимог ринку праці, з урахуванням принципів Болонського процесу.

В рамках проекту влітку було проведено першу всеукраїнську науково-практичну конференцію студентів, аспірантів і молодих вчених "E-COMMERCE: проблеми, розвиток, перспективи", ведеться розробка учбово-методичних посібників та програм, які вже почали реалізовуватися в стінах Національного гірничого університету. 

Напередодні святкування дня студентів на кафедрі економічної кібернетики та інформаційних технологій відбулася зустріч керівників проекту від нашого університету зі студентами економічних та інформаційних спеціальностей в новенькому комп`ютерному класі, який було створено в третьому корпусі за кошти фінансовані європейським союзом в проект ТЕМПУС.

Зустріч було присвячено обговоренню проблем та необхідності розвитку електронної комерції в світі та на українському інтернет-просторі. Студенти висловлювали свої побажання та пропозиції щодо процесу навчання в цьому напрямку. Результатом зустрічі стала пропозиція, ініційована студентами НГУ, про створення спільного віртуального міжнародного проекту силами студентів університетів-учасників. Метою такого проекту є реалізація знань та навичок, отриманих в процесі навчання в практичній діяльності. Для реалізації такого проекту було запропоновано розподілити функціональні напрямки зі створення сайту, електронного обміну інформацією (EDI), його подальшого просування та популяризації інструментами інтернет-маркетингу, аналізу ефективності його функціонування, web-аналітики між студентами університетів-учасників, і таким чином створити спільний продукт.

Такі зустрічі надзвичайно важливі як для студентів, які отримують можливість не тільки отримати багато цікавої інформації, але й висловити свою точку зору з приводу теми зустрічі, так і для керівників проекту, які отримують можливість почути тих, заради кого ці проекти створюються.

Ми бажаємо успіхів та ідейного натхнення всім хто має відношення до такої благородної та необхідної справи як проект ТЕМПУС «ECOMMIS» і з задоволенням будемо чекати на плоди, які вже зародилися по всій Європі.

Зазимко А.І., ас. Каф. ЕКІТ


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт