Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
20.04.2017

Аналітики ринку праці: "Роботу шукати стало важче"

5351620319_864ec04481_b.jpg

За оцінками дослідників відомого кадрового порталу «Мисливців за головами», українцям стає все важче шукати собі роботу. Так, вже в січні конкурс на одне вакантне місце серед українських претендентів, нехай трохи, але виріс, демонструючи показник 3, замість звичного 2,8. Викликано це, збільшенням числа претендентів на тлі зниження появи нових робочих місць. Крім «сезонності» січневого затишку на вітчизняному ринку праці, окремий вплив на ці показники зробило і підвищення заробітної плати, що змусили українських роботодавців кілька скорочувати штати компаній і призупинити набір на, плановані до цього, робочі місця.

Серед сфер діяльності, найбільш «врожайними» на вакансії виявилися - сфера продажів, IT-напрямок, маркетологи, сфери адміністративного пі банківського персоналу. Найменш всього набирали співробітників в сферах видобутку сировини, домашнього персоналу і на державну службу. Що стосується резюме, то тут лідерами стали все ті ж продажу і «айті» напряму, а також бухгалтерія та виробнича сфера. Автомобільний бізнес і сфера страхування, в цей раз продемонстрували найменшу кількість розміщених резюме. У п'ятірку сфер, що мають високу конкуренцію, за версією «Мисливців за головами» увійшли такі напрямки діяльності: ТОП менеджмент, юридична справа, держслужба, виробництво і розділ «початок кар'єри». Саме тут найбільша кількість претендентів претендують на одне вакантне місце: від 11 до 3,7 чоловік. Найменше претенденти конкурують в таких сферах, як продажі, ресторанно-готельний бізнес і туризм, консалтинг автобізнес та категорія «робочі спеціальності». Тут, кількість претендують на роботу коливається від 1,3 (продажу) до 0,7 (робочі спеціальності) людина на одну вакансію. Регіонально, конкуренція розподілилася наступним чином.

Найвища відзначена в Сумській, Запорізькій Київської, Чернігівської та Херсонської областях. Західні регіони продемонстрували, як і завжди, найбільш низький відсоток конкуренції на ринку праці. Згідно з опитуванням роботодавців, дві третини від усіх українських компаній, так чи інакше, але підвищили заробітні плати своїм співробітникам. Однак, надбавки становили не більше 15% (в найкращих випадках) не зуміли перекрити втрати доходів населенням через стрімкої інфляції минулого року.


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт